Skip to content

In opdracht van North Sea Port bouwen wij een 800 meter lange nieuwe kade aan de Quarleshaven in Vlissingen-Oost. Dit stelt het bedrijf Bulk Terminal Zeeland in staat zijn activiteiten uit te breiden. De kade van Shipyard Reimerswaal wordt hierdoor ook langer. 

De nieuwe kade aan Bulk Terminal Zeeland in het Sloegebied vervangt de oude kade die gesloopt wordt. De combinatie van Werkendamse waterbouwers Hakkers en De Klerk is begin 2022 gestart met de bouw van de nieuwe kade. Eind 2024 zal de nieuwe kade met een lengte van 800 meter gereed zijn. Hierdoor wordt de kade aan de zuidzijde van de Quarleshaven in totaal 1.200 meter lang. 

Het overslagbedrijf Bulk Terminal Zeeland ziet zijn kade zo uitbreiden van 250 meter tot 440 meter, waardoor er meer ruimte is voor overslag. De nieuwe kade zorgt er ook voor dat er 10 hectare extra terrein uitgegeven kon worden aan Bulk Terminal Zeeland. Daarnaast blijft er tussen de terminal en Scheepswerf Reimerswaal nog voldoende ruimte over voor een nieuw bedrijf dat daar activiteiten wil ontplooien. Het gehele werk wordt dusdanig gerealiseerd dat de hinder voor de betrokken bedrijven tot een minimum beperkt is, waarbij normale operatie slechts 2 dagen onderbroken hoeft te worden.  

Kade voor verschillende scheeptypes en bedrijven 

Aan de nieuwe kade zullen verschillende types zeeschepen zoals projectladingschepen, hefvaartuigen, bulkschepen, fruitschepen, en tankers met een diepgang tot 12,5 meter alsook binnenvaartschepen kunnen aanmeren. Bovendien wordt de kade toekomstbestendig gebouwd: de waterdiepte kan later nog met twee meter worden vergroot. De kade wordt versterkt aangelegd en geschikt gemaakt voor een kadebelasting van 5 ton per vierkante meter. 

Hein van Laar, commercieel directeur Hakkers merkt op: “Na eerdere succesvolle uitvoeringen in Vlissingen door Hakkers en De Klerk, zijn we bijzonder trots om dit nieuwe project voor North Sea Port te realiseren. Het toont onze kracht als constructieve waterbouwer die bovendien alle benodigde disciplines in eigen huis heeft.” 

Het werk bestaat in grote lijnen uit het aanbrengen van ruim 240 buispalen met tussenplanken en over 600 schroefinjectieankers. Daarbij wordt er meer dan 14.000 ton staal verwerkt, meer dan 2.000 kuub beton en ruim 8.000 vierkante meters straatwerk. Voorts is er bijna 600.000 kuub grondverzet benodigd.  

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.