Skip to content

WATERBOUW

Hakkers voelt zich het meest thuis op de grens van land en water. Hier werkt ons team van specialisten aan de beste oplossing voor elke uitdaging. Waterbouw kenmerkt zich door onvoorspelbare factoren. Als adaptieve waterbouwers zijn wij de ideale partner voor het opleveren van ambitieuze projecten. We denken constructief en vinden niets mooier dan de uitdaging aangaan in de wetenschap dat we altijd tot resultaat komen. Wij werken proactief met onze opdrachtgevers, staan voor een integrale aanpak en bieden transparantie in onze werkwijze. Zo is er altijd zekerheid dat Hakkers op koers blijft naar succes.

De wereld van Hakkers

Heiwerkzaamheden

Wij noemen ons werkdomein de adaptieve waterbouw en funderingstechniek. Wij hebben de specialisten, de kennis en het geavanceerd materieel om uitdagende funderingswerken op en langs het water tot een succes te brengen. Kademuren, combiwanden, afmeer- en geleidevoorzieningen realiseren wij hoogwaardig, veilig en met oog op de volgende generatie. Door een integrale benadering van ontwerp, engineering, staalconstructies en eigen heimaterieel zijn wij in staat om de meest hoogwaardige maritieme constructies te realiseren in bijzondere werkomstandigheden.

Constructies

Hakkers is de specialist op het gebied van constructies gemaakt van beton, staal en hout. Het prefabriceren, aanbrengen en renoveren van eenvoudige tot complexe staalconstructies is in de loop der jaren uitgegroeid tot hét specialisme van Hakkers. Houten constructies en de afwerking van nautische voorzieningen worden door onze eigen vakmensen gezaagd en bewerkt. Op locatie (in situ) en in onze werkplaats maken wij uiteenlopende betonconstructies waar we trots op zijn.

Bagger-, kust-, en oeverwerken

Bij de meeste projecten op de grens van land en water is het nodig de locatie te ontgraven en/of dieper te maken. Deze werkzaamheden voert Hakkers zelfstandig uit met inzet van gespecialiseerd materieel. En met de benodigde kennis, want geen ondergrondse situatie is hetzelfde. Wij hebben de kennis in huis om voor elke uitdaging een doordachte oplossing te vinden. Zo beschikken wij over de mogelijkheden veilig te baggeren in gebieden die verdacht zijn op verontreinigingen en oorlogsrestanten.

Heavy lift

Hakkers heeft jarenlange ervaring met complexe en zware hijs- en funderingswerken vanaf het water, vaak onder bijzondere omstandigheden. Veelal zijn wij actief in Nederland en Duitsland bij het in- en uithijsen van sluisdeuren, bruggen en stuwen. Maar ook het invaren en transporteren van grote maritieme en civiele constructies in veeleisende omgevingen is ons niet vreemd. Onze pontons zijn, met een capaciteit tot 250 ton, sterk en tegelijk compact. Daardoor zijn ze zelfs in binnensteden inzetbaar. Met de interne kennis en engineering creëren wij voor iedere project een doordachte oplossing.

Materieel

Hakkers beschikt over gevarieerd, beproefd en modern materieel. De diverse eigenschappen van het materieel bepalen de inzet ervan op projecten.

Bekijk al ons materieel

MS Noordzee

De MS Noordzee is het grootste schip van Hakkers. Gebouwd in 2016 is het 66,5 meter lang en 15 meter breed. De Noordzee beschikt over 4 spudpalen met een lengte van 30 meter en 25 meter. Die garanderen een hef-druksysteem waarmee het schip waterpas is te leggen.

Bekijk specs

Inspiratie

De wereld van Hakkers bestaat uit drie domeinen, waarvan waterbouw er één is. Wij laten graag zien welke aansprekende resultaten we hebben geboekt én welke uitdagingen we momenteel aangaan. Laat je inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

No posts found.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.