Skip to content

FUNDERINGS-
TECHNIEK

Hakkers is dé specialist in het realiseren van funderingen. Voor het trillingsvrij aanbrengen van groutankers, paalfunderingen en damwanden beschikt Hakkers over een duurzame vloot van makelaar- en boorstellingen. Daarmee is te lood, schoor en ‘over de kop’ te boren. Met jarenlang opgedane kennis en ons deskundige personeel werken wij zowel vanaf de landzijde als vanaf het water. Dit maakt ons flexibel om op elke locatie uit de voeten te kunnen, van de weidse ruimte op de Maasvlakte tot dichtbevolkt en krap binnenstedelijk gebied.

De wereld van Hakkers

Verankering

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van leveren, aanbrengen en beproeven van ankers en ankerpalen. Ook het verwijderen van aanwezige ankers behoort tot ons specialisme. Wij hebben ons expertise op het gebied van verankering door de jaren heen verfijnd door te leren van onze ervaringen op honderden projecten. Zo zijn wij de beste partner in funderingstechniek.

Boor- en ankerpalen

Het domein is groot geworden dankzij het in eigen beheer produceren en aanbrengen van zelfborende groutinjectieankers. Wij werken daarnaast met groutankers (met massieve staaf), groutinjectie-ankerpalen geschikt voor opnemen van zowel trek- als drukkrachten en ankerpalen met een massief centraal element (enkel en dubbelverbuisd, alsmede systemen waarbij de casing als één geheel op diepte worden gebracht middels boren of trillen).

Beproeven

Hakkers beschikt over de benodigde vijzel- en meetapparatuur die bediend wordt door deskundig personeel. Zo voeren wij controle-, geschiktheids- en bezwijkproeven uit. Wij verwerken de resultaten van de proeven digitaal op de plek waar de eerste beoordeling plaatsvindt. Na interne controle op ons projectbureau maken we de resultaten aan de opdrachtgever beschikbaar en leveren we het project met trots op.

Materieel

Hakkers beschikt over gevarieerd, beproefd en modern materieel waarmee we geen uitdaging uit de weg gaan. De diverse eigenschappen van het materieel bepalen de inzet ervan op projecten.

Bekijk al ons materieel

Woltman 90 DR

De Woltman 90 DR is de funderingsmachine van 90 ton waarmee Hakkers alle gangbare paalsystemen kan uitvoeren tot zeer grote diepte. De machine is voorzien van een 45 Ton Meter boorkast, diverse hoogfrequente of sonische trilblokken, een hydrohamer of een boorhamer. De Woltman beschikt over een volautomatisch boorregistratie-systeem.

Bekijk specs

Inspiratie

De wereld van Hakkers bestaat uit drie domeinen, waarvan funderingstechniek er één is. Wij laten graag zien welke aansprekende resultaten we hebben geboekt én welke uitdagingen we momenteel aangaan. Laat je inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.