Skip to content

DE ZORG
VOOR ELKAAR.

De wereld van hakkers

Hakkers werkt in de domeinen waterbouw, funderingstechniek en staalbouw. Dat is onze wereld, daarin gaan we uitdagingen aan in de wetenschap dat we altijd tot de beste oplossing komen. Zo bestaan we als familiebedrijf al bijna 150 jaar.

Ontdek meer over ons

HAKKERS EN
DUURZAAMHEID

Als familiebedrijf staan wij voor het maken van onze eigen keuzes. De zorg voor elkaar heeft een belangrijke betekenis. Wij laten ons niet alleen leiden door de belangen van de huidige generatie medewerkers, zakelijke partners en aandeelhouders, maar ook de belangen van toekomstige generaties: onze kinderen, toekomstige medewerkers, hun familie en de omgeving waarin we actief zijn. De keuzes die wij vandaag maken, hebben invloed op deze toekomstige generaties en omgeving. Om de continuïteit te waarborgen, willen wij innoveren en ontwikkelen. De visie op duurzaam ondernemen van Hakkers onderscheidt zes aandachtsgebieden op de thema’s Leefomgeving en Sociaal & Maatschappelijk.

Aandachts­gebieden

Onze ambitie is om een actieve rol te spelen in de transitie naar een duurzame infrastructuur. Het thema ‘leefomgeving’ omvat drie belangrijke aandachtsgebieden waar wij op focussen: klimaat, optimaliseren van grondstofgebruik en behoud en herstel van de (natuurlijke) omgeving.

Daarnaast bevorderen wij de ontwikkeling en het welzijn van onze medewerkers. Het thema ‘sociaal en maatschappelijk’ omvat drie belangrijke aandachtsgebieden waar wij op focussen: zorgen voor een veilige werkomgeving, verantwoordelijk werkgeverschap en regionale verankering en verantwoordelijkheid.

Wij zijn ISO14001 gecertificeerd en staan op trede 5 van de CO2-ladder”.

Bekijk onze visie

De CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

In onze visie op duurzaam ondernemen staat zorg voor elkaar en onze leefomgeving centraal. In 2050 moeten CO2-emissies van Hakkers tot nul zijn gereduceerd. Sinds 2014 zijn wij gecertificeerd op trede 5. Wij hebben ons daarmee gecommitteerd aan het terugbrengen van onze CO2-uitstoot en de uitstoot in de keten.

Bekijk hier de documenten.

Bekijk onze bedrijfspagina op SKAO
Stalen loopbrug haven Rotterdam

Documenten

Hieronder een overzicht van onze certificeringen.

Duurzaamheid voor een gezonde toekomst, verbonden met de omgeving.

Sander de Kraker, Duurzaamheidscoördinator

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.