Skip to content

Het eerste kwartaal van 2023 staat in het teken van een aantal grote projecten die wij hebben aangenomen. Met een goed gevulde orderportefeuille kijkt Hakkers uit naar een productief jaar. Er zijn inmiddels diverse contracten getekend met opdrachtgevers als Shell Nederland en Havenbedrijf Amsterdam.

Voor Shell verzorgt Hakkers het ontwerp, de engineering, de fabricage en de bouw (installatie) van een nieuwe steiger. Met deze nieuwe steiger gaan zij de biologische voeding en biobrandstoffen op een veilige manier van en naar de HEFA-fabriek op het Shell Energy and Chemicals park Rotterdam transporteren.

in opdracht van Havenbedrijf Amsterdam gaat Hakkers de kade van de HES Bulk terminal deels vervangen en verlengen. De bestaande kadeconstructie bevindt zich ter plaatse van de hoek Westhaven – Sonthaven met een lengte van ca. 100 meter, die het einde van zijn levensduur heeft bereikt.
Voor de bestaande kade wordt een nieuwe verankerde combiwand geplaatst van ca. 130 meter. Het nieuwe kadedeel in de Sonthaven zal worden gerealiseerd in het verlengde van de huidige kadelijn. De wand zal worden afgewerkt met een gewapende betonnen deksloof en voorzien worden van onder andere fendering en bolders. Daarnaast zal Hakkers tussen de nieuwe wand en bestaande kademuur 8 funderingspalen plaatsen voor de toekomstige kraanbaan.

Voor al onze projecten geldt dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de strategie en aanpak binnen het project is. De materialen die wij verwijderen proberen wij op andere projecten in te zetten of te recyclen. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen om een nog groter verschil te kunnen maken. Daarnaast verstevigt Hakkers met de elektrificatie van het materieel zijn positie verder op de markt.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.