Skip to content

Vorige week heeft Hakkers de opdracht voor het bouwen van een volledig elektrisch werkschip ondertekend. Hiermee zetten wij een belangrijke stap in de richting van de verduurzaming van onze vloot.

William Hakkers (manager groot materieel) licht toe: “Wij merken dat de vraag vanuit de markt voor dit soort schepen groot blijft. De wens om in een nieuw werkschip te investeren was dus groot. Daarnaast kijken wij als familiebedrijf naar de lange termijn. Dit is de reden waarom wij voor een volledig emissieloos werkschip hebben gekozen: zodat ook de volgende generatie hier mee kan blijven werken.
MS Jan is gebaseerd op het bestaande werkschip MS Cornelis. Uitgangspunten zijn onder andere de afmetingen van het schip (33,60m x 7,2m) en de grootte van het werkdek. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.”

Werkschip Jan wordt gebouwd door Groeneveldt Marine Construction uit Hendrik Ido Ambacht. Het schip wordt vanaf januari 2024 ingezet op de projecten binnen Hakkers, waar het zich gaat bezighouden met de bouw van steigers en kademuren.

Naast onze schepen wordt ook ons overige materieel stapsgewijs klaargestoomd voor een toekomstbestendige inzet. Inmiddels is de eerste volledig elektrisch hydraulische graafmachine besteld. Met deze twee besluiten geven wij invulling aan onze visie op duurzaam ondernemen waarmee wij zero-emissie werken in de toekomst mogelijk maken, ook in de constructieve waterbouw.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.