Skip to content

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gaat Hakkers wederom een afmeersteiger bouwen. Het betreft een zeesteiger voor Wilmar, bedoeld voor de overslag van plantaardige oliën en biofuel gerelateerde producten. Hakkers realiseert de casco-steiger terwijl de bestaande terminal continu operationeel blijft. Realisatie van de steiger zal plaats vinden in 2023.  

Steiger Wilmar is voor Hakkers het vijfde Jetty-succes op rij. Na tientallen eerder petrochemische steigers hebben wij onze kennis en ervaring optimaal ingezet om de aanbieding voor Wilmar te scoren: de hoogste score op kwaliteitsgebied, met een maximale score op kwaliteit- en projectbeheersing getuigen van het vertrouwen dat Havenbedrijf in ons stelt. De steiger bestaat dan ook uit een voor ons inmiddels bekend en beproefd concept: een fundering van open stalenbuispalen met daarop een betonnen dek uit prefabplaten. Als bescherming voorzien van een geprefabriceerde stalen remmingwerk en trospalen. Door productie in eigen werkplaatsen van zowel staal als beton zijn wij in staat om ontwerp, prefabricage en productie volledig afgestemd en beheerst te voltooien. Door ons eigen ervaren personeel zijn wij bovendien in staat om flexibel om te gaan met de fasering, waardoor we mee bewegen met de behoeftes van de eindklant. Daardoor wordt Wilmar niet gehinderd in hun huidige operaties op zowel de terminal als in de haven.  

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.