Skip to content

Na een afwezigheid van enkele jaren toog de top van technisch werkend Nederland naar een nieuwe editie van de InfraTech vakbeurs. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten in Rotterdam. En vooral: te zien waar iedereen mee bezig is.

Door COVID-19 hebben we elkaar misschien alleen digitaal gevolgd, maar de algemene conclusie van de presentatie van onze diverse vakcollega’s is dat we niet hebben stilgezeten. Sommige ondernemingen hadden de focus op innovaties, zoals de eigen onderwaterboormachine die te zien was op de stand van Hakkers. Andere ondernemingen waren bezig met hun footprint op de wereld. En vrijwel allemaal zochten we naar een combinatie daarvan. De gedachte dat de wereld toe is aan verandering, ook in ons vakgebied, leefde sterk in de diverse presentaties tijdens InfraTech.

Duurzaamheid in producten

Met name het vervaardigen van producten op een duurzame manier, of voordeel halen uit standaard uitgangspunten, sprong in het oog. Als onderneming gespecialiseerd in het plaatsen van stalen damwanden waren wij geïnteresseerd in het concept van de Energiedamwand zoals gepresenteerd door een aantal ondernemingen in samenwerking met de universiteiten van Eindhoven en Delft. Een voorbeeld van hoe het een mes aan twee kanten snijdt, met het plaatsen van wanden enerzijds en anderzijds wanden gebruiken vanwege de karakteristieken. Zo kan een geleidende stalen damwand als warmtewisselaar functioneren en warmte en energie uit de bodem duurzaam onttrekken.

Innovatie

Duurzaam bouwen was één van de sleutelwoorden in de innovatiehoek van InfraTech. De aandacht ging onder andere uit naar het duurzaam realiseren van betonconstructies, waardoor minder wapening en tot wel 50 procent minder beton nodig is. Dat zijn reducties die tellen. In een wereld waarin grondstoffen schaars zijn en de kosten hoog, zijn dergelijke innovaties nodig om de sector toekomstbestendig te maken. Hakkers houdt de ogen open voor deze ontwikkelingen. De Infratech zorgde op dat gebied zeker voor inspiratie.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.