Skip to content

Op 4 juli 2023 werd het project Verruiming van de Twentekanalen op feestelijke manier afgerond. Minister Mark Harbers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stond even stil bij dit project van groot formaat. Dit project, uitgevoerd door de aannemerscombinatie Van Oord – Hakkers – Beens Groep in samenwerking met Rijkswaterstaat, was een project waarin economische belangen, grondwaterbeheersing, duurzaamheid en innovatie op unieke wijze samenkwamen.

Foto: Feike Faase

De verruiming van de Twentekanalen is een project dat tot doel heeft de kanalen te verbeteren en geschikt te maken voor grotere schepen. Door de kanalen te verbreden en te verdiepen, kunnen grotere vrachtschepen met een grotere laadcapaciteit de kanalen bevaren. Dit vergroot de efficiëntie van het goederentransport en draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio.

Naast het verdiepen van het kanaal heeft de combinatie Van Oord – Hakkers – Beens Groep samen met Rijkswaterstaat 47 kilometer damwand vervangen, waarvan ongeveer 12 kilometer vervangen is door natuurvriendelijke oevers. Op verzoek van Rijkswaterstaat is een pilot gestart om innovatieve en duurzame materialen toe te passen: dit resulteerde in 500 meter kunststof damwanden.

De verruiming van de Twentekanalen is van groot belang voor de logistieke sector en de economie van de regio Twente. Het stelt bedrijven in staat om hun goederen efficiënter te vervoeren en bevordert de concurrentiepositie van de regio. Bovendien kan het bijdragen aan een verschuiving van wegtransport naar vervoer over water, wat gunstig is voor het verminderen van verkeerscongestie en milieueffecten.

Wij kijken met trots terug op dit mooie project en bedanken de combinanten voor de fantastische samenwerking.

NIKS IS MOOIER DAN EEN UITDAGING AANGAAN

Wil je samen met Hakkers de uitdaging aangaan om van jouw project een succes te maken? Wij leveren met creativiteit een resultaat van blijvende waarde.

Daag ons uit!

De eerste stap op weg naar een passende oplossing.